![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | MT Rss Arsivi | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Serbest Kürsü Sohbet alaniniz, kategorilere sığmayan konular. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#591 (permalink) | |||||||||||
|
Astroloji (Bölüm Görevlisi)
Level: 40 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 396 / 991
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı: 654
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Içime uzanan koridorların ortasından
hep gülerdin beni görünce.. Bense sana hep geç kalırdım.. Sona kalırdım.. Sonra kanardım.. Yağmurlarla inseydin içime içim senden yanaydı. Yüzümdeki işgaller senden karaydı.. Seni sevmek en gizli ağlama biçimimdi.. Sana yazacaklarım sil sil bitmezdi. Ve ben Sende hiçbir şeydim Sen bende her şeyken.. Kahraman Tazeoğlu
|
|||||||||||
|
|
|
|
|
#592 (permalink) | |||||||||||
|
Voice (+)
Level: 44 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 655 / 1093
Ruh Halim:
Rep Puanı: 593
Rep Derecesi :
Hayallerim dustu denizlere Dalgalar vurur bilmedigim sahillere adini kucuk bir limanda bulurum kendimi Bir balikcinin agina takilmis bakislarim Tum renkler ayni Mavi deniz mavi gokyuzu toprak mavi dus tarlasi Bence ; Sadece bir kum tanesi Sana yangin... Sana ac... Sana susuz... Sana sevdali..
|
|||||||||||
|
|
|
| Üye teşekkür etti Size_N bu mesaja: |
totem_burcu (02-09-2010)
|
|
|
#593 (permalink) | |||||||||||
|
Aşk Doktoru (Bölüm Görevlisi)
Level: 67 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 2508 / 2508
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 32
Rep Puanı: 1983
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını
kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat okuyarakdinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen hergün kayıpmış Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım.. Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden Neden hiç ağlamadığını anladım.. Ağlayanı güldürebilmekağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım.. Bir insanı herhangi biri kırabilir ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş Çok acıttığında anladım.. Fakathakedermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terkettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil gerçeği gizlememekmiş marifet Yüreğini elime koyduğunda anladım.. ''Sana ihtiyacım var gel ! '' diyebilmekmiş güçlü olmak Sana ''git'' dediğimde anladım.. Biri sana ''git'' dediğinde ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek Git dediklerinde gittiğimde anladım.. Sana sevgim şımarık bir çocukmuşher düştüğünde zırıl zırıl ağlayan Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım.. Özür dilemek değil ''affet beni'' diye haykırmak istemekmiş pişman olmak Gerçekten pişman olduğumda anladım.. Ve gurur kaybedenlerinacizlerin maskesiymiş Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım.. Ölürcesine isteyenbeklemezsadece umut edermiş bir gün affedilmeyi Beni afetmeni ölürcesine istediğimde anladım.. Sevgi emekmiş Emek ise vazgeçmemek ama özgür bırakacak kadar çok sevmekmiş
|
|||||||||||
|
|
|
| Üye teşekkür etti totem_burcu bu mesaja: |
Size_N (02-10-2010)
|
|
|
#594 (permalink) | |||||||||||
|
Voice (+)
Level: 44 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 655 / 1093
Ruh Halim:
Rep Puanı: 593
Rep Derecesi :
Sen aklıma düşünce, bir yağmur yağar gönlüme inceden inceye, filizlenir tomurcukları baharın, kokusu yayılır muştularla toprağın, kuşlar ismini şakır baş ucumda, güneş senin yüzünle tebessüm eder yüzüme, gökyüzü göz kırpar hayal mavisi gözlerinle, mor çiçekleri açar sevdanın, tomurcuk, acıya ve hüzne dair herşey silinir yadımdan, bayram sabahına döner sabahlarım, gece en renkli elbisesiyle sunar kendini. Sen aklıma düşünce, mısra mısra şiirleşir özlemin, satır satır dökülürsün gözlerimden, usulca uzun uzun dualar yetişir imdadıma, nokta koymam hayallerime bitmesin diye, virgüllerle bağlarım kalbini, kalbime kefenlerim, tüm soru işaretlerini sessizce, kim ağıt yakıyorsa yaksın artık ünlemlerimle, ben ruhunu ruhuna tutuşturdum, aşkınla gamzende toplanır en güzel kelimelerim, bir gülüşün yeter hemen lâl olur dillerim. Sen aklıma düşünce, son yaprağı kopar "seviyor" diye papatyaların, fesleğenler kokunu yayar küçücük odama, gönül bahçemde sen diye biter en güzel güller, sarmaşık gibi sarar aşkın dört bir yanımı, kök salarsın vücuduma dal dal derinden, zambak zambak açarsın yüreğimin en ıssız yerinde, doğarsın, lale lale rengi kayıp şehirlerimde, kıpkırmızı karanfiller dolanır damarlarımda, yağarsın kupkuru çöllerime, söndürürsün ateşimi, fersiz gözlerime demet demet ışık saçarsın. ~İlyas Uçar~ ~~~~~~~~~~~~~~ Bilemezsin, Sana verecek bir armağanı ne çok aradığımı. Hiçbirşey içime sinmedi. Altın madenine altın sunmanın ne anlamı var. Ya da okyanusa su. Düşündüğüm her şey Doğu'ya baharat götürmek gibiydi. Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, çünkü Sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden Sana bir ayna getirdim. Kendine bak ve beni hatırla. ~Mevlana~
|
|||||||||||
|
|
|
| Üye teşekkür etti Size_N bu mesaja: |
totem_burcu (02-10-2010)
|
|
|
#595 (permalink) | |||||||||||
|
Aşk Doktoru (Bölüm Görevlisi)
Level: 67 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 2508 / 2508
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 32
Rep Puanı: 1983
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uykuların kaçar geceleri
Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın aslında herşeyin boş olduğunu Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin Gün gelir de sesini bir kerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin de aynalarda güzelliğini Boşuna geçip giden yıllarına yanarsın Dolar gözlerin için burkulur Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldi mi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz, ama yorgun, ama bitkin Bir zaman geçmiş günlerin uykusuna dalarsın Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi Ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın Zaman bir çiçek gibi büyür kabrimde kendiliğinden Bir gün seni sevdiğimi anlarsın
|
|||||||||||
|
|
|
|
|
#596 (permalink) | |||||||||||
|
Acemi Kullanıcı (-)
Level: 10 [ ![]() ]Paylaşım: 0 / 242 Tecrübe Puanı: 2
Rep Puanı: 39
Rep Derecesi :
![]() |
Seviyordum sizi ve bu aşk belki
İçimde sönmedi bütünüyle. Fakat üzmesin sizi artık bu sevgi İstemem üzülmenizi hiçbir şeyle. Sessizce, umutsuzca seviyordum sizi. Bazen çekingenlik, bazen kıskançlıkla üzgün. Bu öyle içten, öyle candan bir sevgiydi ki Dilerim bir başkasınca da böyle sevilin. - Aleksandr Sergeyeviç PUŞKİN -
|
|||||||||||
|
|
|
|
|
#597 (permalink) | ||
|
Supervisor
|
Herkesin bir hikayesi yada masalı vardır. Masalında kahramanı, ne zaman çıkıp geleceği hiç belli olmaz. Birgün kapınız çalıverir, hiç tanımadığınız ve o güne kadar hiç görmediğiniz, masalınızın kahramanı karşınızda durmaktadır. Masal bu ya… Diye başlar her masal, sonra gökten üç elma düşer. Nineler, dedelerin beşiğini tıngır mıngır sallarken, pireler deve olur, develerse tellal olur. Bir vardır bir yoktur bu masal diyarında. İşte var olduğunda dalıvereceksin içine, yaşayacaksın kendi masalını, zaman seni kovalamaktan vazgeçene kadar. Sonrasında herşey senin, ister pamuk prenses ol istersen dev. Sen seç rolünü. Kim bilir belki masallar gerçek biz masalızdır. Birileri anlatıyordur bir varmış bir yokmuş diye. Ve işte bizim masalımız;
Ne sen beni tanırdın, ne de ben seni. Bir yerlerdeydin ve mutlaka gelecektin, Belki çok çok uzaklarda, Belkide bana çokta yakındın. Ben seni nasıl bulacaktım ? Bildiğim tek şey gökyüzünde, Aynı yıldıza bakıyorduk ikimizde, Birbirimizi görmesekte, Birbirimizi duymasakta. Diyordu ki falcı kadın; Ve o gökten üç elma yerine Üç yıldız düşecek Biri yüreğine, Biri gözlerine, Bir ellerine. Diyordu ki o falcı kadın; Çok yakında birisi, çalacak kapını, Bu düşlerindeki sevgili. Düğününüz çok yakın, Ve bir gün çıktın karşıma. Günlerden Cumartesi yada Pazardı, Çıkıp gelivermiştin ansızın kapıma, Seni ilk kez görüp, Bir kapı aralığında , “merhaba” dediğimde; Ürkek, gizemli, buğulu; İstanbul gibi bakıyordu gözlerin. O gün hani seni ilk gördüğüm gün, Yıldızlardan düşüp kapımı çaldığın gün, Gözlerinin gözlerime, Ellerinin ellerime değdiği o gün. İşte o gün doğuyordu yeni gün. Senin ellerinde, senin gözlerinde Ben sen oluyordum, Sense ben … Ve o ilk gün uzun ama upuzun bir yoculuk başlayacaktı seninle ellerin ellerimde. Misafir değildin, ev sahibiydin yüreğimin ta orta yerinde. Nasılda çabuk sevdi o ürkek buğulu gözlerini. Nasılda çabuk kabullendi seni yüreğim. Biliyordum artık yıllarca beklenen o sevgili sendin, beraberce baktığımız yıldızda asılı duran göklerde, senin gözlerindi. Ve gökten o yıldızdan Üç parça yıldız düştü, Gözlerin gözlerime, Yüreğin yüreğime, Ellerinse ellerime.. Yeni bir hayat yeni bir yaşama koşacak nice mevsimler ve baharlar yaşayacaktık. İlk yürüyüş maraton olacaktı hayat yolunda sevgi çiçeklerini büyüterek. Seninle tüm mevsimleri bahar tadında yaşarken, çiçekler açmıştı gönül bahçelerimizde, Önce iki kişiydik üç olduk sonra da dört. Sanki beşinci mevsimi yaşıyorduk. Hep birlikte. Ve akıp geçecekti seneler. Sen sevdiğim can yoldaşım, Sen geldin hayat ve can verdin. Sen geldin ben öldum aşk oldum. Sen geldin ben sevdalın oldum. Sen iyiki geldin. * Sevdamın diğer ortağı, Bak duyuyormusun dinle; Yüreğimden gelen sesler sana ait. Her nefes alışımda içime akan sen, Her soluduğumda can olan sen, Hayat bulan ben ! ** Hayat yolunda Hangi yoldan yürümüşsem, Hangi sokağa sapmışsam, Tüm yollar ve sokaklar sana çıktı. Seni gösterirdi tüm mecburi istikametler. Sana gelişlerimde, Yeşil yanıverirdi bütün ışıklar. * Artık senle bir sevdanın iki ortağıydık. Hiç kimse sevdama senin kadar yakışmadı, Sevdam hiç kimseyi senin kadar yaşatmadı yüreğimde. Adınki şiir oldu dudaklarımda, En güzel mevsimleri seninle yaşadım. Baharımsın , kışımsın, yazımsın, Senki benim son baharımsın. Sen dilimden hiç düşmeyen, Bitmez tükenmez şarkımsın. Sen benim hem gerçeğim, Hiç bitmesini istemediğim düşümsün. Bitmeyen masalım Her gece uykum, sabahsa güneşim, Bitmez yolculuğum, sonsuzluğum Sen gözüm, elim, yüreğim, bebeğim sen. Senki bana tanrının en güzel armağanısın.
|
||
|
|
|
| 2 Üye Teşekkür etti bu Kaan mesajlar için: |
Size_N (02-16-2010),
totem_burcu (02-16-2010)
|
|
|
#598 (permalink) | |||||||||||
|
Acemi Kullanıcı (-)
Level: 17 [ ![]() ]Paylaşım: 210 / 421
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 2
Rep Puanı: 107
Rep Derecesi :
![]() ![]() |
Şimşek çabucak sönüp gider, pek vefasızdır.
Sen aydın ve parlak olmıyan geçici şeyi baki olandan ayırdedemiyorsun. Şimşek güler o kişiye.Kime biliyor musun? Onun nuruna gönül bağlıyana. Felek nurlarının sonu yoktur. O nurlar, şarkta ve garpta bulunmıyan ALLAH nuruna benzer mi hiç? Şimşek bil ki göz nurunu alır, baki nur da bil ki gözlere yardımcıdır. Deniz köpüğü üstüne at sürmekle şimşek ziyasiyle mektup okumak Hırs yüzünden akıbeti görmemek, kendi gönlüne, kendi aklına gülmektir. Aklın hassası için sonunu görmektir. Akıbeti görmiyen akıl, nefistir. HZ.Mevlânâ~
|
|||||||||||
|
|
|
| Üye teşekkür etti Ozge bu mesaja: |
Tiryaki (02-20-2010)
|
|
|
#599 (permalink) | |||||||||||
|
Acemi Kullanıcı (-)
Level: 10 [ ![]() ]Paylaşım: 0 / 242 Tecrübe Puanı: 2
Rep Puanı: 39
Rep Derecesi :
![]() |
Ben ölünce
hiç değilse Bir fener olsam, kapında dursam, soluk donuk geceyi aydınlığa boğsam. Ya da limanda gemilerin uyuduğu zamanda gülüşürken kızlar uyumasam, dar kirli bir kanalda bir yalnıza göz kırpsam. Daracık bir sokağa assalar beni teneke, kırmızı bir fener bir meyhane önünde dalgın düşüncelerle tempo tutup şarkılara sallansam. Ya da şöyle bir fener: gözleri büyümüş bir çocuğun yaktığı duyulup da korkunca çevresinde yalnızlığı dışarda camlarda fırtınanın ıslığı kâbuslar, görüntüler, cinler. Evet, hiç değilse. ben ölünce bir fener olsam, tek başına geceleri uykulardayken dünya gökte ayla senli benli sohbete dalsam. - Wolfgang Borchert -
|
|||||||||||
|
|
|
|
|
#600 (permalink) | ||
|
Supervisor
|
Artık aldanmak istemiyorum. Beni sevgilerinin ölümsüzlüğüne inandır korkulardan şüphelerden kurtar. Hiç aldanmamışların o engin iç rahatlığına hasretim. Ayıkla arıt beni... Bütün insanlar aldanıyormuş sürekli bir aldanmaymış yaşamak... Ne çıkar? Ben artık aldanmak istemiyorum ya! Sen ona bak... Onun için seni erişemeyeceğin bir yere çıkarmayacağım olduğun gibi seviyorum seni. Olmanı istediğim gibi değil... Hiç olamayacağın gibi değil... Neredeysen orada dur... Nasılsan öyle kal...
Bütün mevsimleri bir günde bütün yılları bir mevsimde yaşamaya razıyım seninle. Yanımda olduğun zamanlar nasıl apaydınlık oluyorum nasıl içim huzurla doluyor görmüyor musun? Gözlerimin derinliğine bakma; başın dönmesin... Gelecek günleri düşünme korkma büyük hazlar yaşamaktan. Erişemeyeceğin hiç bir mutluluk yok. 'Yaşadım' diyemeyeceğin hiç bir günün olmayacak benimle... Hiç aldatma beni hiç yalan söyleme... Bir gün aldatsan bile; aldandığımı senden öğrenmeliyim önce. O zaman ölsem de mutlu ölürüm inan... Biraz da olsa inanmış ölürüm. Aldanmak... En büyük yıkıntısı iç dünyamızın... Aldanmak... Ses veren üç telimizden birinin kopması... Aldanmak... O en son fakat en kesin kabullendiğimiz gerçek... Sen hiç aldatma ne olur! .. Yıkılışım da sevgim kadar büyüktür benim. Bırak kalbimden ses veren bütün teller ben yaşadıkça sana inanmayı söylesin. Sana kayıtsız şartsız inanmak olsun; bütün kazancım yaşamaktan. O zaman her şeye katlanırım. Korkulardan endişelerden uzakta her saniye yaşadığımı bilirim. Çaresizlikler beni korktumaz. Şu aşağılık dünyanın hiç bir acısı seni sevmeyi unutturamaz bana artık. İnanmak; seni düşündükçe söylediğim bir şarkı olmalı dudaklarımda... İnanmak; gökyüzünün en karanlık zamanında bile görebileceğim bir yıldız olmalı... Dağlardan denizlerden esen serin rüzgarlar gibi senden gelen bir şey olmalı inanmak. Kimi gün kalem olmalı parmaklarımda kimi gün kulağımda musuki gözlerimde ışık olmalı. İçtiğim suda yediğim ekmekte sana tüm inanmanın tadını duymalıyım. Her sabah ilk ışık sana inanarak yaşayacağım mutlu bir gün getirmeli bana. İşte o zaman yokluğuna bile dayanabilirim özlemlerim daha derin bir anlam kazanır. Seni beklerken şüphelerin o kahredici zehiri ile geciktiğin her saniye bir defa ölmem. Artık aldınmak istemiyorum. Seni aldatmak zevkinden sonuna kadar mahrum edeceğim. Beni aldatmanın acısını da sevincini de hiç tattırmayacağım sana. Çünkü aldattığın zaman; yemin ediyorum yeryüzünde olmayacağım. İnanmışlığım ölüme kadar sürsün bırak... Zarımı son defa senin için atıyorum!
|
||
|
|
|
| 2 Üye Teşekkür etti bu Kaan mesajlar için: |
Size_N (02-19-2010),
totem_burcu (02-19-2010)
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |