mIRC Forum mırc Türkçe mirc Arşivleri Forumu

Geri git   mIRC Forum mırc Türkçe mirc Arşivleri Forumu > mIRCTurk Hakkında > Eleştiri ve Yorumlarınız
Kayıt ol Yardım Üye Listesi MT Rss Arsivi Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Eleştiri ve Yorumlarınız MT Forum Sitemiz için Eleştiri ve Yorumlar.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-05-2010, 11:34 AM   #61 (permalink)
Voice (+)

rDy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sigarayı 7 Günde bırakın Hemen Tıkla

Dünya Bu Mucizeyi Konuşuyor!

Teşekkürler: 267
Teşekkür 204 zamanda 173 mesajlara

Level: 34 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 168 / 842
Güç: 565 / 6104
Tecrübe: 68%

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 6
Rep Puanı: 214
Rep Derecesi : rDy will become famous soon enoughrDy will become famous soon enoughrDy will become famous soon enough
Standart Cevap: Türkçemiz Nasıl Yok Oluyor Bakın

Sen çırpın burada sana verilecek cevabım yok çünkü; beynin değişmesi lazım

İmzam

O gitmez dediğin kaç kişi gitti !
Kopamayacağını sandığın kaç kişiden koptun ?
Hafızanda birer soluk şimdi onlar ve sen onların, hafızasında soluk bir hayaletsin !
Gelecek; hayatından kimleri soluk hayaletlere çevirecek ?
rDy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2010, 12:36 AM   #62 (permalink)
Acemi Kullanıcı (-)

Teşekkürler: 12
Teşekkür 12 zamanda 8 mesajlara

Level: 11 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 25 / 251
Güç: 48 / 435
Tecrübe: 5%

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 1
Rep Puanı: 22
Rep Derecesi : DiShe is on a distinguished road

Burda güzel bir konu Açılmış, hepinizde birbirinizi yiyecek duruma gelmişsiniz. Konu kim neyi nasıl konuşuyor değil, Türkce dili. Hepinizin yorumlarını okudum biri ötekinden alıntı yapmış laf söylemiş, diğeri onunkini almış diğerine laf söylemiş, ne gerek var ?
Burda yorum yapan herkez ama herkez eminimki "nasılsın" yerine "nslsn", "ne yapıyorsun" yerine " napıon", "bende gelicektim" yerine "bnde glcm" yazıyordur, yazmıyorum diyenede inanmam.
Birbirinizin yazdıklarını yargılamak yerine önce bir kendinizi yargılayın eğer dört dörtlükseniz o zaman diğerlerini yargılama hakkını sahip edinirsiniz ki burası bunlar için değil.
Şahsen hiçbirinizi tanımıyorum birilerini korumak adına yazmadım bunu sadece ilgimi çekti.
Türk diline sahip çıkma çabasındasınız ama Türk Türke sahip çıkmıyor şurda bir konu altında birbirinizi yemişsiniz
Hepinizde kendinizce haklısınız ama anlatım şekilleriniz birbirinizi anlamanıza engel sanırım.
Özellikle birilerine yazmadım o yüzden lütfen kimse alınıp yorum yapmasın, sadece kendi düşüncelerim..
Saygılar..

İmzam

ßu Deniz KöpüRdüde DuruLdu Şimdi..
Rıhtımı Döven Her DaLqa qideRken Ruhumuda qötüRüoR..
Ben HiÇ MutLu oLunCa Şiir YazmaDım ki..

taŞLar Yazdı Ne YazdıySa..
Şimdi Bu SevDaLı BaŞı KaBuL EdeCek kaÇ yaStık Var Ki ?
ZümRüd-ü Anka kuŞu qideRken KafDağına..

İki maSaL DüŞüRmüŞ Ardına..
BiRi Sana BiRi Bana...
DiShe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-10-2010, 09:53 AM   #63 (permalink)
Acemi Kullanıcı (-)

kIL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 126
Teşekkür 178 zamanda 149 mesajlara

Level: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 45 / 450
Güç: 139 / 2295
Tecrübe: 3%

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 3
Rep Puanı: 188
Rep Derecesi : kIL is on a distinguished roadkIL is on a distinguished road

saçma bir yorum.

kIL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2010, 04:43 AM   #64 (permalink)
Acemi Kullanıcı (-)

Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 423
Teşekkür 188 zamanda 152 mesajlara

Level: 24 [♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 179 / 598
Güç: 254 / 1240
Tecrübe: 95%

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 3
Rep Puanı: 225
Rep Derecesi : Ozge is on a distinguished roadOzge is on a distinguished roadOzge is on a distinguished road

ßu konuda eleştiri yapan arkadaşların imzalarına ya da daha önceki yorumlarına dikkat edin arkadaşlar...kimileri anlatım bozukluğu kimileri ise eksik yazılımlar.
Ne yani ? ßen türkçei düzgün konuşamıyorum ve eksik yazıyorum diye türk kültürünümü zedelemiş oluyorum ?ßırakın arkadaşlar bu saçmalıkları? Değer verilcek ßirçok şey varken herşey DİL ' e kalsın
ßen türkçei düzgün yazamıorum ? düzgünde konuşamıyorum ama güzel bir şekilde anlaşabiliyorum duygularımıda ifade edebiliyorum? hem ;
- kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun'dedim.."

Bu şekilde konuşmak zaten mümkün değil...herkes dilediği yerde dilediğince konuşurda yazarda BEN ÇOK DAHA DÜZENLİ KONUŞUYORUM dercesine milleti kınamanın manası yok.
Resmi yerlere dilekçe vs yazarken yada işgörüşmeleri gibi mülakatlara giderken zaten türkçei ister istemez düzgün yazmak ve eksiksiz konuşmak zorundasınız...dili eksik konuşmakla Atatürk'ün ilkelerine uymadığımızı idda edemezsiniz.Konuyu saptırmışsınız...Bunda sorumlu aramayın en büyük sorumluluk bize ait.

İmzam

Θżؤэ
Ozge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Üye teşekkür etti Ozge bu mesaja:
ChatNaka (02-16-2010)
Alt 02-28-2010, 04:07 AM   #65 (permalink)
Genel Kültür (Bölüm Görevlisi)

Akasya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 28
Teşekkür 61 zamanda 46 mesajlara

Level: 14 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 33 / 334
Güç: 79 / 807
Tecrübe: 39%

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 1
Rep Puanı: 71
Rep Derecesi : Akasya is on a distinguished road

21.yüzyıla girdiğimiz şu günlerde elimizdeki değerlerin en önemlilerinden biri olan Türkçe nin nasıl çürüdüğünü hepimiz görüyoruz.Görüyoruz ama bunun için bir şey yapıyor muyuz? Hayır.

Mustafa Kemal Atatürk ün 1 Kasım 1928 yılında Arapça yı kaldırıp yerine Latin harflerinden oluşan Türk Alfabesini getirdiğini biliyoruz.Bu devrim Türkiye nin gelişmesi ve dünyaya ayak uydurması adına yapılmış en büyük hareketlerden biridir.Burada düzeltmemiz gereken bir şey vardır.O da "alfabe" kelimesinin bile nasıl dilimizde yer bulduğudur.Alfabe alfa ve beta ile başlayan lisanı temsil eder.Bizim kullanmamız gereken ise "abece" dir.Çünkü bizim dilimiz a,b ve c harfleri ile başlıyor.

Günümüzde artık Türkçe öylesine yozlaşmış ki artık insanlar aralarında konuşurken "ok" "yes" gibi kavramları kendi dillerinde sanmaya başlamışlar.Bir ulusu kontrol altına almanın veya yok etmenin silah kuvveti hariç en etkili yolu kültürünü bozmaktır.Oktay Sinanoğlu bir kitabında batı uluslarının Türkiye deki oyunları arasında en önemlisinin Türkçe ye saldırı olduğunu belirtmiştir.Bu görüş kanımca yüzde yüz doğrudur.

Öyle bir hale geldik ki insanımız artık yabancı dille anlaşmayı övünç sanıyor.İnsanlar kurdukları cümlelerde bazen tamamen İngilizce kelimelerle bazen de Türkçe kelimeler arasına İngilizce serpiştirerek konuşmayı tercih ediyorlar.Bu durumdan da hiç rahatsız olmamaları nasıl bir durumda olduğumuzu gözler önüne seriyor.

Dilimizin kurallarını hiçe sayan konuşma tarzları sergileyen insanların yeri geldiğinde büyük milliyetçi oldukları gözlerden kaçmayan trajikomik bir durum.Kendileri ile çelişkiye düşen ama bunu onlara söylemedikçe asla farkına varamayan insanlar var. Türkçe yi basit ve sıradan bir dil gibi yorumlayan bu kişilerin kendilerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak nitelemeleri açıkçası üzücü bir durum.

Türkiye Cumhuriyeti nin resmi dili Türkçe dir ve bu ülkede yaşayan insanların da kendi dillerini özenle korumaları gereklidir.Eminim ki bir çoğu anayasada yer alan bu maddenin kaldırılmasından rahatsız duymayacaklardır.Böyle düşünmemin sebebi ise Türkçe yi kullanış biçimlerinden başka bir şey değildir.

Türkçe kullanımında yapılan hataların en başlıcaları bağlaçların yanlış kullanımıdır."de" "ki" bağlaç ve ekleri bilhassa en yanlış kullanılanlardır.Bir diğer olumsuzluk da İngilizce kelimeleri cümlelerinin arasına serpiştirmektir."yes geliyorum" veya "ok" gibi artık kendi dilimizde bir kelime olduklarına bile inanmak üzere olduğumuz bu tür kullanımlarla sıkça karşılaşmaktayız.Bir diğer karşılaştığımız şey de kelimeleri değiştirerek kullanımdır.Sonu z ile biten kelimeleri s ile kullanmak,ı veya i harfleri yerine 1 sayısını koymak,v yerine w kullanmak gibi.

Bu tür kullanımlarda kişinin savunması ise kurduğu cümle kadar komik ve düşündürücüdür:

"Öyle alıştım"

Aslında bu konu hakkında konuşacak pek çok şey vardır fakat konunun aslı "Türkçe nin yok oluyor olmasıdır".Atatürk ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözü eksik biliniyor.Doğrusu "Türk demek Türkçe demektir ne mutlu Türküm diyene" dir.

hepimiz kişisel olarak dikkat edersek başarırız.....

Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil